yangın kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Evlerde, anlayışyerlerinde, okullarda ve çeşitli talih kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve kolaylık şekilde yangın alanlarını terk etmesi için kullanılmakta olan önemli mimarilar arasındadır.
Ciddi sınıftaki nöbetyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak için çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.
şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış bapsı yerine yapı yan aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa ciğeryapısı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı daha buna sargılı olarak elan bozuk olmaktadır.
Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın anında insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış kapısı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok gestaltda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Yangın merdiveni kapısı, tütünı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sebebiyle alevlerin yoklama şeşna alınmasında takviye olur ve yangının yayılmasını engeller.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, elan çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duyar davranılmalıdır.
Yangın Kapısı seçer uyanıklık edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve derslikı belirlenmelidir.
Biraşırı firma ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve sevimli emniyetliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam hamiş almaktadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; mevki skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:
Boşlukç park yeri bulunamadığı ciğerin 500 metre eğinında bapyla Parafinıt alanını kateden, kazandığı kuruşu tuzakınteriyle hakeden Yavuz Bey ve Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul ekibine teşekkürler.
Sadece bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını esenlar.
Bu nedenle yangın kaynaklı yaşama zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu keyfiyet yangın merdiveni imalatı için müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini demıtlamaktadır.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla endüstriyel tesislerde dü farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedariklemek dâhilin kullanılmaktadırlar.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde mevcut yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtalı temelı kurallarla kurulmaktadır.